Cancerul de prostată afectează 1 din 8 bărbați, conform Societății Americane de Cancer, iar riscul crește după ce o persoană împlinește vârsta de 65 de ani.

Acest tip de cancer este foarte tratabil, mai ales dacă o persoană primește un diagnostic atunci când boala este în stadiile incipiente.

Statisticile arată că aproape toată lumea care primește tratament pentru cancerul de prostată localizat sau regional va supraviețui cel puțin încă 5 ani fără reapariția cancerului.

Principalele teste de screening pentru cancerul de prostată sunt o măsurare a antigenului prostatic specific (PSA) seric și tușeul rectal (TR).

Dacă rezultatele acestor teste sugerează că ar putea fi prezent cancerul, un medic poate recomanda o biopsie.

O biopsie de prostată este singura modalitate eficientă de a diagnostica cancerul de prostată.

În Clinica noastră, biopsia prostatică se efectueaza cu ajutorul ecogafului BK , cu transducer transrectal, bidimensional. Traducerul conține două rețele convexe – unul pentru imagine transversală (T) și unul pentru imagine sagitală (S) .

Avantajul de a putea vizualiza două planuri simultan cu un traductor este că poziția adevărată a acului poate fi văzută în timpul puncției și biopsiei și o leziune suspectă poate fi vizualizată în ambele planuri, cu rezultate mult superioare comparativ cu biopsia efectuata cu transducere monodimensionale.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2023. Toate drepturile rezervate. Acest site de prezentare a fost creat de marketingpebune.ro. Site-ul este optimizat pentru motoarele de căutare. Optimizarea SEO a fost realizată de către RezultateSEO.ro.

Programari:        0768 585 755