Premiera medicala in Alba – rezectia bipolara in mediu salin (TURis) la Clinica de Urologie dr. Covaciu

CLINICA TA, Clinica de Urologie dr. Covaciu – singurul loc din judetul Alba unde rezectia tesutului prostatici se face in mediu salin, riscul pentru pacient fiind minim. 

Adenomul de prostata (hiperplazie benigna de prostata) este o afectiune benigna care apare frecvent la barbatii trecuti de 50 de ani, pe fondul tulburarilor hormonale.

Diagnosticul adenomului de prostata impune o vizita la medicul specialist urolog, care va efectua o serie de investigatii menite sa certifice sau sa infirme acest diagnostic.

Daca decizia terapeutica stabilita impreuna cu medicul este una chirurgicala, cea mai frecvent utilizata tehnica este rezectia endoscopica.

Majoritatea pacientilor cu adenom de prostata (HBP) pot beneficia de aceasta interventie endoscopica.

Alternativa cea mai moderna de tratament este rezectia bipolara in mediu salin (TURis) care mentine toate avantajele tehnicii clasice a rezectiei transuretrale a prostatei, dar reduce ti mai mult rata complicatiilor postoperatorii, scade riscul transfuziei de sange ti reduce spitalizarea la 12 ore.

in Clinica de Urologie dr. Covaciu – rezectia bipolara in mediu salin (TURis) este decontata prin CAS.

Sursa:Ziarul Unirea

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2023. Toate drepturile rezervate. Acest site de prezentare a fost creat de marketingpebune.ro. Site-ul este optimizat pentru motoarele de căutare. Optimizarea SEO a fost realizată de către RezultateSEO.ro.

Programari:        0768 585 755